Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Θεραπευτική Ωμοφαγική Δίαιτα

Το μενού που ακολουθεί είναι ένα παράδειγμα για το πως θα πρέπει να είναι μια θεραπευτική
ωμοφαγική δίαιτα .Τα σημαντικά σημεία εδώ είναι οι πράσινοι χυμοί , τα φύτρα/βλαστάρια , η πλήρης αποφυγή της ζάχαρης σε όλες τις μορφές και η χαμηλή/μέτρια κατανάλωση λιπαρών.
Χρειάζεται πειθαρχία και κάποιος χρόνος για να συνηθίσει το σώμα σε αυτή τη διατροφή αλλά αν γίνει με το σωστό τρόπο αποτελεί τη πιο ισχυρή φυσική θεραπεία και υποστήριξη σε οποιαδήποτε ασθένεια .
Ο σκοπός είναι να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα έτσι ώστε να μην υπάρχει περίσσεια σακχάρων που εντείνουν τα συμπτώματα οποιασδήποτε ασθένειας . να αλκαλοποιήσει το αίμα , να αυξήσει τα επίπεδα οξυγόνου και να μειώσει σημαντικά το μικροβιακό βάρος στο σώμα .

Πρωινό

30ml χυμός σιταρόχορτου
500ml πράσινος χυμός ( φτιαγμένος από πράσινα φυλλώδη λαχανικά , βλαστάρια , αγγούρι )
Φυσικά Συμπληρώματα από τροφές (όπως χλωρέλλα κτλ )
Λίγο αργότερα μπορεί κάποιος να έχει ένα γεύμα με φυτρωμένα σιτηρά ( φαγόπυρο , σικάλη /σιτάρι κτλ )

Μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού
Λίγοι μουλιασμένοι σπόροι ή smoothie με την Sun Warrior protein

Μεσημεριανό

Μεγάλη σαλάτα με πράσινα λαχανικά , φύτρα από όσπρια και σπόρους , βλαστάρια λίγα κομμάτια αβοκάντο και μουλιασμένα φύκια
2-3 κουταλίες της σούπας πατέ από μουλιασμένους καρπούς .

Μεταξύ μεσημεριάνου και βραδυνού
500 ml πράσινος χυμός
Φυσικά συμπληρώματα

Βραδυνό
Μέτρια σαλάτα λαχανικών με κάποια φύτρα
Κρακεράκια από φύτρα σιτηρών
Φύκια

1-2 ώρες πρίν τον ύπνο
30ml σιταροχυμό

Ενδιάμεσα μπορεί να καταναλώνονται και άλλοι πράσινοι χυμοί ή νερό σκέτο ή νερό που του έχουν προστεθεί σταγόνες PH και σκόνες λαχανικών και χόρτων .
Το μένου αυτό θα πρέπει να το ακολουθήσει κάποιος ανάλογα με το βάρος της κατάστασης του από 3 μήνες μέχρι 2 χρόνια.Όταν τα συμπτώματα είναι υπό έλεγχο μπορούν να προστεθούν με μέτρο (10%-20%) ώριμα φρούτα εποχής .

1 σχόλιο:

  1. "Στέβια", το γλυκαντικό της φύσης στο πιάτο σας

    http://dynamikeseidhseis.blogspot.com/2015/10/blog-post_715.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή