Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τι είναι η Ζωντανή Διατροφή


Η ζωντανή διατροφή αποτελείται από φυτικές τροφές που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία μεγαλύτερη των 41-45 βαθμών Κελσίου και διατηρούν έτσι όλα τα ένζυμα τους . Επιπλέον οι ζωντανές τροφές συνεχίζουν να αναπτύσσονται τη στιγμή που τις καταναλώνουμε .
Πιο συγκεκριμένα οι ζωντανές τροφές αποτελούνται από :
1. Βλαστάρια σπόρων ( Ηλιόσπορου , Φαγόπυρου , Αρακά και άλλων σπόρων ) , βλαστάρια από δημητριακά ( σιταρόχορτο , κριθαρόχορτο κτλ )
2. Φύτρα από όσπρια ( Φακές , Ροβίτσα , Ατζούκι , Ρεβύθι )
3. Φύτρα από σπόρους ( αλφάλφα, μπρόκολο , λάχανο κτλ )
4. Μουλιασμένους ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα, ΄καρύδια κτλ )
5. Με ορισμένες προϋποθέσεις τα φρούτα ( να είναι φρέσκα , ώριμα , και όχι υβρίδια )
6. Φρέσκα φύκια ( γαλαζοπράσινα φύκια , χλωρέλλα και σπιρουλίνα )
Οι ζωντανές τροφές είναι οι πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν . Παρέχουν στο σώμα ένζυμα , βιταμίνες , μέταλλα , ινχοστοιχεία , οξυγόνο και χλωροφύλλη όσο καμμία άλλη τροφή . Στη περίπτωση των βλασταριών μάλιστα το ποσοστό των θρεπτικών συστατικών μπορεί να είναι μέχρι και 30 φορές ( όχι 30% ) περισσότερο από κάθε άλλη τροφή , φυτική και ζωική .
Ακόμη επειδή αυτές οι τροφές τη στιγμή που τις καταναλώνουμε δεν βρίσκονται σε στάσιμη μορφή αλλά συνεχίζουν να αναπτύσσονται παρέχουν στο σώμα μας ζωτική ενέργεια . Η ενέργεια αυτή είναι που κάνει τις ζωντανές τροφές να ξεχωρίζουν από τις απλά ωμές τροφές και ο λόγος που έχουν τόσο ισχυρή θεραπευτική δράση .
Γιατί οι ζωντανές τροφές είναι τόσο θρεπτικές ;
Η ζωή σε αυτό το πλανήτη προέρχεται από τον Ήλιο . Το ηλιακό φώς ήταν αυτό που απορροφήθηκε από τις πρώτες φυτικές μορφές ζωής ( γαλαζοπράσινα φύκια ) που το μετέτρεψαν σε αμινοξέα και στη συνέχεια σε πρωτείνες , τα θεμέλια της ζωής . Τα φύκια , τα βλαστάρια , τα χόρτα και τα φύτρα καθώς και τα τροπικά φρούτα είναι οι μεγαλύτερες αποθήκες ηλιακού φώτος . Για αυτό και μας παρέχουν με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθώς και με ορμόνες και πλήθος άλλων άγνωστων ακόμα φυτοθρεπτικών συστατικών .

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΙΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ; ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΛΑΙΚΕΣ; ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΙΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ; ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΛΑΙΚΕΣ; ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή